minuman probiotik d

Isi kandungan minuman probiotik kaussar

Ramuan minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR

 

Minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR mengandungi sejumlah besar bakteria berfaedah untuk membantu mengimbangi mikrob dalam sistem penghadaman kita.

 

Probiotik ialah mikroorganisma hidup yang memberi manfaat kesihatan kepada penggunanya, manakala prebiotik ialah sejenis serat yang tidak boleh dihadam oleh badan dan membantu menguatkan pertumbuhan bakteria sihat dalam usus.

 

Kandungan probiotik dan prebiotik dalam KAUSSAR membantu meningkatkan keseimbangan bakteria dalam usus dan memperbaiki saluran penghadaman.

 

Ini bermanfaat untuk individu yang mengalami masalah penghadaman seperti sembelit, cirit-birit, atau sindrom usus tidak stabil.

 

minuman probiotik
Sumber : Healthline

 

Selain itu, minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR juga dapat membantu meningkatkan sistem imun dan melindungi tubuh daripada penyakit dan jangkitan.

 

Kandungan antioksidan dalam KAUSSAR juga membantu melindungi sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.

 

Minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR juga mengandungi khasiat seperti vitamin C, vitamin E, dan zat besi yang dapat membantu meningkatkan kesihatan dan kekuatan badan.

 

Selain itu, kandungan L-arginine dalam KAUSSAR membantu menurunkan tekanan darah dan meningkatkan fungsi jantung.

 

minuman probiotik
Sumber : Minuman Probiotik

 

Dengan kelebihan tersebut, minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR sangat sesuai untuk dijadikan sebahagian daripada minuman harian kita.

 

Minuman ini sangat mudah untuk disediakan dan diminum, serta boleh menjadi alternatif yang lebih sihat kepada minuman lain yang mengandungi gula dan pengawet yang berlebihan.

 

Dengan mengambil KAUSSAR sebagai minuman harian, anda dapat memberikan sokongan terbaik untuk sistem imun dan kesihatan keseluruhan badan.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top